Utorak, 19 Rujan, 2017
   
Tekst
image image image image
Ponovo kreću subvencije za kupnju električnih vozila Utorak, 19 Rujan 2017 06:46 Nakon dvogodišnjeg zastoja u poticajima za električne automobile, od 2018. će se oni opet isplaćivati njihovim kupcima.
Što se mijenja kod poreza na cestovna motorna vozila Utorak, 19 Rujan 2017 06:43 Hrvatska Vlada je u saborsku proceduru uputila izmjene Zakona o lokalnim porezima kojima se uvodi i promjena kod obuhvata poreza na cestovna motorna vozila. 
Novi električni VW Golf za 28.000 kuna Ponedjeljak, 18 Rujan 2017 08:13 Proizvođač električnih automobila, Tesla, na teži je način naučio što se dogodi kad tržišta ukinu poticaje na kupovinu električnih automobila. Proizvođač električnih automobila, Tesla, na teži je način naučio što se dogodi kad tržišta ukinu poticaje na kupovinu električnih automobila, poput primjerice onog u Danskoj i Hong Kongu. Odgovor je - drastičan pad prodaje.
Ryanair smanjio cijene karata za Španjolsku Ponedjeljak, 18 Rujan 2017 08:10 Niskotarifna aviokompanija Ryanair, koja u Španjolskoj drži 17 posto tržišta, smanjila je cijene putnih karata kako ne bi pala potražnja za letovima u španjolske gradove nakon terorističkih napada u Kataloniji.
IMAGE Rastu prihodi od obavljanja po...
Srijeda, 13 Rujan 2017
Na tržištu poštanskih usluga u Republici Hrvatskoj nastavljena su  pozitivnia kretanja i u... Read More...
IMAGE Ryanair smanjio cijene karata ...
Srijeda, 13 Rujan 2017
Niskotarifna aviokompanija Ryanair, koja u Španjolskoj drži 17 posto tržišta, smanjila je... Read More...
IMAGE Uvođenje WMS rješenja u skla...
Četvrtak, 10 Rujan 2015
Rastom poslovanja i porastom količina roba u manipulaciji klasični rad u skladištu u kojem... Read More...
IMAGE Eurosender ostvario rast u vol...
Srijeda, 05 Travanj 2017
Eurosender, vodeći europski online rezervacijski sustav za dostave koji nudi 70% niže cijene... Read More...
IMAGE Porinuće novog trajekta Rapsk...
Nedjelja, 10 Rujan 2017
Na kraljevičkom navozu za porinuće u more spreman je trajekt Četiri zvonika, nova perjanica... Read More...
IMAGE Islanđanima će hamburgere i ...
Srijeda, 13 Rujan 2017
Izraelska tvrtka Flytrex koja se bavi logistikom vezanom za dronove i AHA, islandska tvrtka za... Read More...

Autor bLogistike je Antonio Zrilić - ekspert za Supply Chain Management (Povećanje efikasnosti i upravljanje lancem opskrbe, optimizaciju zaliha i procesa) te osnivač tvrtke Logiko d.o.o. 

Prvi hrvatski blog za logistiku i nabavu

Supply Chain Management...

Automatizirajte i modernizirajte svoje skladište (1. dio)

skladisteKako rastu poduzeća, tako se i njihova skladišta i zaliha širi, ali često sistemi i programi za praćenje zaliha i skladišta nisu dovoljno dobri. U prvom vam dijelu o modernizaciji skladišta govorimo upravo o sustavu koji će automatizirati vaše skladište.

Neučinkovitost zastarjelih baza podataka i sustava kojima se vode skladišta vrlo je veliki problem za svako poduzeće. Skladišta bi trebala pratiti tehnologiju i držati korak s modernizacijom sustava kako bi povećala učinkovitost i smanjila troškove. Jedino je pitanje, mislite li da će vam automatizirani sustav vođenja i logistike skladišta zaista smanjiti troškove. Odgovor na to pitanje dat ćemo vam u drugom dijelu modernizacije skladišta.

WMS – Warehouse Management System

Kada bismo WMS preveli s engleskog to bi ukratko značilo automatizirani skladišni i transportni sustav s informatičkim sustavom za upravljanje logistikom skladišta. Naime, ovdje je riječ o sustavu te o tehnologiji koja u potpunosti automatizira vaš skladište. Sustavi rade prema principu "roba k čovjeku". Skladišne jedinice se lociraju na policama automatski. Transport se odvija pomoću automatskih dizalica i transportnih sustava. Vođenje skladišnog poslovanja je pomoću računala integracijom WMS-a.

Kao skladišno transportne jedinice moguće je u ovakvim sustavima koristiti Euro palete, plastične kutije i slično. Automatizirani se sustavi projektiraju prema željama poduzeća i mogu se koristiti za skladišta bilo kojih vrsta roba. Regalne dizalice projektiraju se i izvode sukladno željenim brzinama i visinama rada te nazivnom opterećenju. Ovakva rješenja moguće je koristiti u svim granama industrije i distribucije (prehrambena, farmaceutska, kemijska, rashladne komore…).

Upotreba bar koda

Bar kodovima u sustavu WMS-a u potpunosti dovodite svoje skladište do moderne razine. Naime, upotrebom bar koda uvelike poboljšavate učinkovitost. Svaki proizvod ima svoj jedinstveni bar kod koji WMS sustav bez ikakvog problema nalazi u bazi podataka. Tako ćete samo pomoću računala vrlo lako pronaći željeni proizvod pa tako svaki proizvod, svaka pošiljka i svaka lokacija u skladištu ima svoj vlastiti bar kod.

Mislimo da su zastarjeli sustavi za vođenje skladište, poput tablica ili popisa roba, koje su zaposlenici morali pretraživati zaista preskupi i troše previše vremena. Modernizacija skladišta i njegova automatizacija WMS-om te bar kodovima uvelike će poboljšati učinkovitost skladišta i eliminirati nepotrebne troškove.

Ortec
Move
-

Transport i špedicija

Zadnje novosti

Ryanair smanjio cijene karata za Španjolsku

Ryanair smanjio cijene karata za Španjolsku

Niskotarifna aviokompanija Ryanair, koja u Španjolskoj drži 17 posto tržišta, smanjila je cijene putnih karata kako ne bi pala potražnja za letovima u španjolske gradove nakon...

Pročitaj više...

Potrebno povećati broj letova izvan sezone

Potrebno povećati broj letova izvan sezone

S ciljem bolje prometne povezanosti i pozitivnog pomaka u turizmu i ukupnom gospodarstvu, Strukovna grupacija hotelijera pri HGK Županijskoj komori Split predložila je povećanje...

Pročitaj više...

Ekspert za tvrtke u stečaju hoće Air Berlin

Ekspert za tvrtke u stečaju hoće Air Berlin

Nakon Lufthanse i (navodno) easyJeta i Condora, interes za preuzimanje posrnule njemačke zrakoplovne kompanije Air Berlin iskazao je i jedan od najpoznatijih tamošnjih ulagača...

Pročitaj više...
Move
-

SCM / Nabava

Zadnje novosti

Rastu prihodi od obavljanja poštanskih usluga

Rastu prihodi od obavljanja poštanskih usluga

Na tržištu poštanskih usluga u Republici Hrvatskoj nastavljena su  pozitivnia kretanja i u drugom tromjesečju 2017. Obavljanjem poštanskih usluga ostvareno je preko 392 milijuna kuna prihoda, što je preko 3 posto više nego u prethodnom tromjesečju i približno 6 posto više nego u istom razdoblju prethodne godine. 

Pročitaj više...

Nastavljen rast prijevoza robe željeznicom

Nastavljen rast prijevoza robe željeznicom

Podaci za drugo tromjesečje 2017. godine pokazuju pojačanu poslovnu aktivnost svih teretnih željezničkih prijevoznika, što je vidljivo kroz povećanje količine prevezene robe i ostvarenih tonskih kilometara. Količina prevezene robe u drugom tromjesečju 2017. veća je za 34 posto, dok je ostvareni broj tonskih kilometara veći za 30 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. 

Pročitaj više...

50% više teretnog prometa ZL Zagreb

50% više teretnog prometa ZL Zagreb

Zagrebački aerodrom ostvario je u srpnju ove godine do sada najveći promet robe i paketa od skoro 1,15 milijuna kilograma, što je gotovo 50% više nego u istom mjesecu 2016,, a najviše robe prevezao je Emirates.

Pročitaj više...

Pregovarač CRNI POJAS

  • 1
  • 2

Citat dana

"Predviđanje je teško, pogotovo ako se radi o budućnosti." Niels Bohr, dobitnik Nobelove nagrade za fiziku

Prijava za SCM Newsletter

captcha 

Anketa

Koje Vas teme na portalu Logistika.com.hr najviše zanimaju?

Preporučujemo knjigu

Jednostavan način za upravljanje zalihama! Prvo izdanje knjige Upravljanje zalihama u šest koraka autora Antonia Zrilića...

Više o knjizi

MEDIJSKI PARTNERI:

Youtube Gallery - logistics


Cannot Connect to Youtube Server Cannot Connect to Youtube Server

Cannot Connect to Youtube Server Cannot Connect to Youtube Server

Logistički sajmovi

1st European Forum of Logistic Clusters 2014

2014 CEF Transport Info Day (09-10.10.2014. Brisel)

CSCO & 3PL Summit (12-14.11.2014. Amsterdam, Nizozemska)

BIOFACH 2015 - Međunarodni sajam ekološke proizvodnje (11-14. 02.2015. Numberg, Njemačka)

TRANSPOTEC - Transport and Logistics exhibition ( 16. - 19. travnja 2015. Verona, Italija)

TRANSPORT LOGISTIC - Logistics makes it happen ( 05. - 08. svibnja 2015. Műnchen, Njemačka)

Sajam PLAST 2015. - Međunarodni sajam plastike i gume (05-09.05.2015. Milano, Italija)

Prijava - odjava

ispod glavnog