Utorak, 25 Rujan, 2018
   
Tekst
Zadnje:

VW prodaje imovinu od 43 milijardi eura

Volkswagen aktivno radi na prodaji imovine koja ne spada u temeljnu djelatnost kompanije u vrijednosti petine godišnjih prihoda, rekao je za Wall Street Journala prvi čovjek kompanije Matthias Müller.

On je izjavio za američki poslovni list da novi tim radi na prodaji poslovanja koje se više ne smatra “kritičnim”, a kako bi se došlo do novca za sanaciju posljedica “dizelske afere”. Kako je Volkswagen lani uprihodio 217 milijardi eura, kompanija slijedom toga namjerava prodati imovinu vrijednu 43,4 milijarde eura.

Medijski napisi od prošloga tjedna govorili su da je kompanija zaustavila prodaju udjela u talijanskom proizvođaču motocikala Ducati vrijednom 1,5 milijardi dolara, a zbog otpora sindikalnih predstavnika u nadzornom odboru. Matthias Müller je pojasnio kako VW-ova upravljačka struktura zahtijeva vrijeme za pregovore oko Ducatija.

“Popis imovine za prodaju još nije suspendiran. Nećemo dopustiti bilo kome da nam govori koje ćemo odluke donijeti”, izjavio je Müller. Priče o povezivanju s Fiat Chryslerom nazvao je špekulacijom. (poslovni.hr)

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Social Face

Prijava - odjava

ispod glavnog