Srijeda, 20 Lipanj, 2018
   
Tekst
Zadnje:

Utva i Stavatti proizvodit će zrakoplov za SAD

Stavatti Aerospace i Jugoimport-SDPR sklopili su ugovor za razvoj i proizvodnju novog jednomotornog zrakoplova namijenjenog civilnom tržištu.

Taj zrakoplov proizvodit će se u tvornici Utva AI iz Pančeva, a prema planovima američke kompanije, prodaja tog tipa letjelice je namijenjena za svjetsko tržište.

Kako kažu u Jugoimportu, američka kompanija Stavatti je preuzela obvezu marketinških aktivnosti kao i prodaju novog jednomotornog zrakoplova prije svega na američkom tržištu.

Ugovoru je prethodilo potpisivanje međusobnog Dogovora o strateškom partnerstvu i dugoročnoj poslovno-tehničkoj suradnjiu travnju ove godine između Stavatija, Jugoimporta i Utve iz Pančeva. Potpisivanjem ovog ugovora predviđa se modernizacija i proširenje kapaciteta fabrike u Pančevu. Tvornica Utva, u kojoj će se odvijati proizvodnja nove jednomotorne letjelice, osnovana je 1937. godine i dosad je proizvela više od 900 raznih tipova zrakoplova za domaće i strano tržište. Tokom devedesetih UTVA je proizvodila određene dijelove za potrebe američke kompanije Boing. Poslovni.hr

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Social Face

Prijava - odjava

ispod glavnog